diumenge, 16 de febrer del 2014

Cau de Bruixes a Centelles 2014


Per fi ha arribat el cap de setmana del Cau de Bruixes de Centelles! :-)
L'any passat ja hi vam venir però vam haver de dividir la família per complicacions d'agenda...


Divendres, 14 de febrer


Copio el paràgraf de la entrada de 2013, perquè començàvem igual:

El Marc té partit de futbol (li vam prometre que podria anar a tots), i com que Centelles no és lluny de casa i té tren, decidim anar els dos grans (Jan i Judit) i jo divendres, i que la Gemma i el Marc pugin en tren dissabte per la tarda. 

L'any passat, però, la cosa es va complicar i els dos petits es van posar malalts, ells i la Gemma no van pujar fins diumenge a l'hora de dinar.

Aquest cop sí podem seguir els plans previstos, i, després d'una tarda d'activitats a l'escola dels petits, per recollir fons per la Barcelona Magic Line (caminada solidària a benefici de  l'hospital de Sant Joan de Deu), la Judit, en Jan i jo sortim pitant cap a Centelles. Hem quedat per sopar, i veig que anem molt justos, o sigui que pugem en "conducció esportiva" (relativament...) i aprofitem els cavalls del motor de l'Elna.

Arribem just abans de les nou. Només arribar a la zona on aparcarem, veig la Rapido integral d'un veí d'aparcament, i faig la volta al descampat per posar-nos on vam estar l'any passat.

Ens posem a recollir tot el que portarem al sopar, i llavors apareix la Cargoleta, que també ve al sopar, estan a punt de sortir cap allà i pujarem tots junts. Em presenta en Manel, i l'Àlex, i les noies, la Núria i la Sandra.


El sopar, com era d'esperar, fantàstic, ens inflem de menjar, de xerrar, de fer broma, de beure suc de raïm negre sense bombolles i blanc amb bombolles...  :-)

I a dormir tard.


Dissabte, 15 de febrer


Ens llevem sense gens de pressa, i esmorzem.

Encara estic ordenant l'auto, en pijama, quan arriben el CarlosK75 i l'Ester, que feia molt que no veia.

Ens saludem, i la Judit se'n va amb ells. Continuo deixant l'Elna una mica en ordre, i em preparo per sortir a fer un volt. En Jan i jo anem fins el Bon Preu a comprar quatre coses.




Hi ha mooltes autos! :-)





Abans de fer el dinar, baixo a saludar a alguns coneguts. Aconsegueixo parlar amb el de la Rapido del parking, no trobo en Canbasc ni en "karolo", i sí que acabo trobant l'Alex i l'Amparo de micasaconruedas.com. Hem intercanviat Whatsapps amb la Ruth (lupau) però no coincidim.

Faig el dinar, i mentre em prenc el cafetó, aprofito per fer la foto que m'agrada fer sovint: el paisatge per la finestra, aquest cop amb el Montseny de fons:



La Judit torna a desaparèixer amb les amigues, en Jan es queda estudiant, i jo me'n vaig a buscar la Gemma i en Marc, que arriben en tren després de fer dos transbordaments i molta estona de trajecte pels pocs kilòmetres que hi ha.

Travessem el poble i ja comencem a veure animació:



Anem cap a casa de l'Eva i en David, on ja ens trobem tota la família.

Els petits es posen les disfresses de bruixeta i bruixot:





Els nanos grans se'n van pel seu compte, els petits per l'altra banda, i els adults anem a voltar just després, aquest any sense més disfressa que un barret de bruixa (no, tampoc hi ha foto :-)  )

Recollim en Marc, de camí, que ha anat amb els petits però no ho veu clar. Al cap d'una estona, com que s'ho està passant malament per la por, la Gemma se l'endu a l'auto. 

La resta seguim voltant. 

Una representació de les "brujas de Zugarramurdi":






Seguim voltant, veient carrers guarnits i amb "mostres" que t'espanten darrere cortines o agafant-te el turmell des de terra quan passes, algun ensurt i molt riure!

Hi ha parades de gominoles que fan patxoca:



Ens retrobem amb els nanos a la plaça. Mentre els esperem, aprofitem per fer una cerveseta.


Tornem a voltar, i ens estem una estona intentant fotografiar l'església, il·luminada d'un color que no acaba de ser-hi a les càmeres bones, però que sí que surt al mòbil :-P





En arribar al carrer Anselm Clavé, veiem la rua.  Decideixo anar cap a l'auto, amb la Gemma, que no es troba bé del tot, o sigui que li comento a en David que quan passi la rua marxo en direcció contrària i demà ja ens veurem (en Jan té claus de l'auto, i sap tornar, quan acabin la Judit ja tornarà amb ells, i si cal em poden passar un Whatsapp).

Sopo alguna cosa, i la Gemma ja és al llit.

En acabar, surto a fer un volt a veure si veig la gent i els nanos. Em trobo la família "Cargoleta" i em diuen que ja estan plegant tots i baixaran aviat. 

Faig un volt cap a casa l'Eva i en David, però em creuo amb els nanos, que baixen per l'altra banda. Em trobo, en canvi, l'Eva i en David passejant en Mateo i en Knut, i xerrem dos minuts, abans de seguir el poc que falta per arribar a l'auto. 

Tots a casa, doncs, i a dormir.

Diumenge, 16 de febrer


Fins l'hora de dinar no tenim pressa. Després d'esmorzar, els petits juguen una estona a pilota i en Jan se'n va a saludar una amiga que va conèixer a l'estiu i que és de Centelles.

Plovisqueja una miqueta, i ja comença a marxar gent.



Xerro una estona, per fi, amb la Ruth (lupau), i amb l'Albert i la Pepi d'acpasion.net, i l'Eva i en David.

M'adono que falta poc per l'hora de dinar, i no porto calers en efectiu, on anem no es pot pagar amb targeta!  Faig una correguda, doncs, cap al caixer automàtic...

Quan torno, ja m'estan esperant, i arrenquem cap al el Molí de la Llavina. És allà mateix.





Ja el coneixem de l'any passat, però tornem a veure l'invent mogut per l'aigua que hi ha a la entrada.



Aquest cop us el poso amb video per a que sentiu el soroll:






Ens expliquen coses sobre el molí i ens el posen en marxa: 





Ara, en funcionament:




En David, fent una foto, impròpiament, sense una càmera reflex!!!  Heretgia!!! :-D




En Carlos sí que es comporta de la forma habitual:



Ostres, com ens despistem, els nanos ens deixen sense res!! :-)



Falsa alarma, però. Ens posem les botes d'embotit, formatge, pa amb tomàquet i sense, mató, pastís de formatge... tot boníssim!!!

I rematem, primer amb un tè molt curiós, picant però molt bò, i després amb el cafè i una ratafia artesana que ha guanyat fins i tot algun premi (i donem fe que el mereixia amb escreix, està boníssima!)




Ens ensenyen també la cuina de la masia, restaurada, amb escó davant la llar de foc i cuina econòmica d'aquelles de ferro.

I, com que tot el què és bò s'acaba ràpid, toca acomiadar-se de tothom.

Moltes gràcies a tots, a l'Eva i en David per la organització de tot i la hospitalitat, al poble de Centelles per facilitar-nos la trobada, i a tots els companys i amics per la companyia :-)



Totals Elna: 19 sortides i 11788 kms fets, a una mitjana de 2.01 sortides i 1246.22 km al mes, i 50 nits passades a la nostra segona caseta :-)

Totals Iaia+Elna: 62 sortides i 27950 kms fets, a una mitjana de 2.05 sortides i 922.68 km al mes, i 151 nits passades a la nostra segona caseta :-)


4 comentaris:

  1. Caram, veig que ja tens la crònica del Cau de Bruixes acabada !!! Sé d'algú que ha dit algun penjament quan s'ha vist a la foto de l'heretgia, jajaja. La ratafia dono fe que era bona. Un cap de setmana amb molta gana i set ...

    ResponElimina
    Respostes
    1. He estat temptat de posar-la a acpasion com a resposta a les fotos tan ben fetes que has posat, però m'he reprimit :D Felicita'l!!
      Sí que feia set i gana, sí! ;)

      Elimina
  2. Ostres si Eva, això és quasi una crònica en directe!!
    Quina pena que ens vam perdre el Molí, fa dentetes...

    Xavi, diumenge vam ser tan matiners que no ens vam poder acomiadar, tot just vaig dir adeu des de fora la finestra als nens.

    Fins una altra! ;)

    ResponElimina
  3. Us vam veure passar :) Fins una altra! ;)

    ResponElimina