diumenge, 31 de març del 2013

Setmana Santa: Carcassonne, Tarn, Sigean

Setmana Santa 2013 a Carcassonne, Tarn, Sigean: Índex


Index de la crònica del viatge. L'he dividit per a que no quedi una sola entrada llarguíssima.  Com que aquesta entrada és més nova, sortirà primer, i la podeu fer servir d'índex. 


26/3 Setmana Santa 2013: Sant Cugat-Carcassonne 



30/3 Setmana Santa 2013: Cordes-sur-Ciel - Puycelsi - Castelnau de Montmiral - Peyriac-de-Mer

31/3 Peyriac-de-Mer - Sigean - Sant Cugat






Totals: 42 sortides i 17175 kms fets, a una mitjana de 2,06 sortides i 843,29 km al mes, i 100 nits passades a la nostra segona caseta :-)


Setmana Santa 2013: Peyriac-de-Mer - Sigean - Sant Cugat


Réserve Africaine de Sigean:


Ens llevem amb tranquil·litat, sabent que tenim temps de sobra de fer la visita a la Reserva Africana amb calma i arribar a casa a una hora decent.

Esmorzem, recollim, i cap a la gasolinera. Encara que en teoria hem de tenir prou gasoil, prefereixo omplir ja i anar tranquils.


En intentar sortir de Peyriac, veiem que estàvem quasi tocant a la llacuna, ahir en ser fosc no ens havíem adonat que érem prop de l'aigua!



Ens acostem a Sigean, i omplim a la gasolinera de l'Intermarché. Més barat que a Catalunya...

Tornem amunt, desfent els 7 km que hi ha fins al parc.

Entrem, ja a mig matí, fent una miqueta de cua darrere uns quants cotxes, i anem avançant poqueeeet a poqueeet. Cada cop que hi ha un animal a prop, tots els cotxes s'aturen a fet fotos, un darrere l'altre, fins que ens arriba el torn. Cap problema, encara que no sigui l'òptim.

Es fa primer una volta en vehicle, després hi ha una zona per visitar a peu, tipus zoo, i després ja marxes... o no :-)

Comencem la volta en l'auto. Els nens van drets a la cabina, en ser un recinte privat, i no passar de 10 km/h en cap moment, els deixem anar solts. Drets entre la Gemma i jo veuen de conya, millor que des del darrere, tot i que pugen a la caputxina en algun moment per veure algun animal.

Fotos de la volta en AC (les deixo en petit perquè n'hi ha moltes, fent click a les que us agradin les podeu veure en gran):









En la major part del recorregut, es pot anar baixant el vidre per fer fotos més nítides. Però... vidres ben tancats i ull amb l'estruç!! :-)







Va arribar a picar diversos cops al vidre.






Els animals estan per zones (amb més d'un tipus d'animal a cada zona, excepte lleons i óssos).  Entre zona i zona hi ha, al terra, unes barres rodones com les dels tancats de la muntanya, per a que no puguin passar els animals. 

Entrem a la zona dels óssos. Aquí t'aturen just abans d'entrar i et donen un paperet dient que res d'obrir finestres ni coses pitjors. I t'ho diuen, també. Poca broma!







I en sortim, i entrem a la dels lleons:







Les dues zones anteriors tenen més seguretat, amb tanques i vigilants que si veuen que els animals s'hi acosten massa, les tanquen (sobre tot en el cas dels lleons, amb els óssos, els deixen acostar molt a la sortida, hi ha alguna cosa al terra que suposo que no els agrada trepitjar i els vigilants els deixen acostar més).


Sortim del tancat dels lleons, i anem seguint el recorregut.








Hi havia un ase que tenia dos dies!  Els nens al·lucinaven que ja caminés des del primer dia. 



S'acaba el recorregut, i anem a parar a l'aparcament. Un cop ben posats, i després d'ajudar una dona que va encallar el cotxe a un bassal de fang, anem a fer el recorregut a peu, començant per una paradeta on explicaven, mentre els nens feien una rèplica en paper, les parts de l'ou i per a què servia cada una. Hi ha més coses, a més de la closca, la clara, i el rovell!! 




Continuem el recorregut, i arribem al tancat de les cabretes s'hi pot accedir, i se les pot tocar:  

















Hi ha un terrari, amb algunes serps, algun aligàtor,  iguanes, tortugues... 







També hi ha una zona per les cigonyes:












Desfem el camí i tornem a passar pels elefants, que estan molt carinyosos:






Altres bitxos sense massa ordre:

 










I tornem a l'aparcament, a dinar, que és tard!

Mentre dinem, s'encalla al fang un altre cotxe, i aquest cop deixem que el treguin ells, si hi aneu després de ploure, vigileu per on passeu! 

Final del dinar, recollida, i cap a casa (o no...), amb la darrera foto abans d'engegar:






Engeguem, i en enfilar cap a la sortida, passem prop (però per fora) dels lleons, la Gemma veu que estan entre els cotxes, ara. I just després, una cruïlla, sortida cap a l'esquerra... i tiro cap a la dreta, per tornar a entrar als óssos i als lleons :-) 

Ara els veiem millor, no hi ha quasi cotxes, anem al ritme que volem... 





Ara, els lleons, els veiem amb més calma que abans: 





I ja seguim fent la resta del recorregut, fins la sortida: 








Llàstima que la primera part, fins els óssos, només l'hem vist un cop... comentem que, en arribar al final, si podem repetirem.

En arribar a la sortida, i just abans de passar la tanca per sortir, veig que hi ha un caminet per tornar a buscar la caravana, si en portaves i l'has deixat a la entrada. Baixo a mirar les branques, i es pot passar amb l'auto. M'acosto a la taquilla, i pregunto amb el meu "excel·lent francès" si es pot fer un segon "tour". Em diuen que sí, o sigui que tornem cap dins!!  

Tornem a fer el recorregut, ara gaudint-lo més en estar pràcticament sols amb els animals, des del principi. 




Fins els óssos, per tercer cop!  Ara un d'ells és a prop de la sortida del seu recinte, però els vigilants estan tan tranquils:



En sortir dels óssos i intentar acomiadar-nos també dels lleons, està tancat. Es veu que estan molt a prop de la porta del seu tancat, i llavors tanquen, aquests són més problemàtic que els óssos!

Com que ja els hem vist dos cops, doncs cap a fora. La part que ja hem vist dos cops ens la saltem, i ja abandonem el parc. 

Ens n'havien parlat bé, i sempre pensàvem que estaria bé, però com que és força car (102 euros els quatre), sempre ho deixàvem córrer, pensant que no valia la pena.  Doncs sí, fer-ho un cop, amb calma, sí que val la pena, ens ha agradat molt, i pels nens ha estat del milloret del viatge.


I ja només queda baixar fins la frontera, i refer el camí (sense ni un sol peatge), fins a casa, amb parada al Viena d'Olot per agafar sopar, i la paradeta a l'àrea de Santa Perpètua per deixar l'auto llesta per la propera.