dimecres, 11 de setembre del 2013

Via Catalana per la Independència

Quan ens apuntem a la Via Catalana, a la ANC de Sant Cugat, no ens diuen on ens envien. Més tard sabem que anem cap al sud, tocant a Vandellós... no gaire maco, però algú hi ha d'anar, o sigui que ens hi conformem.
Més tard, gent que havia triat altres trams, acabarà baixant cap a les Terres de l'Ebre, per omplir els trams menys poblats.

Som 4 famílies, inicialment. Més tard s'hi apuntaran altres.

Anant tan lluny, immediatament penso en baixar amb l'auto, però jo sol amb els nens, i que la Gemma vingui pel matí amb les altres famílies, em fa mandra.

La setmana abans, però, la Sílvia proposa baixar els que tenim festa dimarts, anant a un càmping pel matí, i que els que treballen baixin al vespre. Perfecte, ara sí que baixem en autocaravana! :-)

Ens decidim pel Nàutic de L'Ametlla de Mar, per estar més al sud que el tram (pels talls de trànsit, caldrà arribar direcció nord), per estar en una cala sense vistes a la central nuclear, i per estar enganxat al poble.

Reservem 3 bungalows (bé, en realitat, són mobil-homes). No reserven parcel·les, però hi haurà lloc per triar. Algunes famílies baixaran el mateix dia 11, a dinar amb nosaltres.

Dissabte, 10 de setembre de 2013


Ens trobem una mica més tard de les 10, després d'anar a buscar l'Elna mentre els nens esmorzen, i de passar-los a buscar.

Arrenquem cap al sud, per autopista.

No trobem trànsit, i arribem sense problemes al càmping, després de passar (sense parar) pel nostre tram.

Fem el check-in, i pugem fins dalt de tot del càmping, on són els mobil-homes. Agafo la parcel·la més propera que em permeten els arbres, no s'han preocupat massa que les oliveres deixin 3 metres per passar.

Baixem a explorar la cala Pixavaques (curiós nom). Però només la Sílvia i l'Ignasi es banyen. Els nens prefereixen, a priori, la piscina, i van cap allà amb la resta d'adults.



Vista del bar i la piscina, des de la platja:


Però... ai, la piscina! està congelada... ningú es banya (bé, jo, que no ho sé, em tiro però surto quasi abans de mullar-me). En canvi al bar s'hi està millor, amb una clara al davant!

S'acaba la festa quan la Judit es fum de lloros, i es fa diverses rascades :-(   El socorrista de la piscina li posa aigua oxigenada i iode, i anem a l'auto a buscar tiretes i gasses i esparadrap. 

Per dinar, movem les taules exteriors dels mobile-homes a la única zona d'ombra, i fem mil viatges amb coses. Els nens dinen primer:



Mentre els grans preparem altres coses, per exemple, la barbacoa portàtil:



Dinem els grans, i fem uns cafès, la Nespresso de l'auto és molt ben rebuda :-)


Els mobil-homes a l'esquerra, amb l'Elna a la dreta:




Després de fregar plats, anem a fer un volt pel poble. Reservem uns pollastres a l'ast pel dinar de demà, just a temps perquè estan tancant. 

 Cafè/gelat/etc. a la plaça de Catalunya, on hi ha molt d'ambient. 

De tornada cap al càmping, l'Ignasi i jo comprem quatre coses al supermercat Suma. 

A l'hora de sopar arriben els que han treballat avui (entre ells, la Gemma), i fem torn de nens i torn de grans davant d'un dels mobil-homes.

Xerrada amb la sobretaula, i quan vaig a buscar la Nespresso per fer uns descafeinats, veig uns resplandors. Aviso els demés, no sabem que és però és espectacular... comencem a veure llamps, però no sembla que baixin a terra sinó que es queden pels núvols, i n'hi ha més d'un i més de dos, per segon... està per la zona de la central nuclear, i comentem que fa mal rotllo! 

En fi, en acabar els cafès i anar a dormir, la cosa ja està tranquil·la. 

Dormirm bé, amb algun moviment de l'Elna amb les ràfegues de vent. A les 8 comencem a sentir passar trens, la via està just darrere. 

Dimecres, 11 de setembre de 2013


Ha arribat el dia "D" :-) 

Arriben la majoria dels que venen a dinar. 
Fem una passejada per la platja. Molts ja portem la samarreta groga, el poble n'està ple!





Fem una foto de grup:



Alguns van a preparar els macarrons, i altres anem a buscar els pollastres. Ens fan fer la volta per buscar un caixer, no agafen targetes, i veiem l'ambientàs que hi ha al poble.

Arriba la família que falta.

El dinar, una mica amb presses, per assegurar-nos arribar ben a temps per aparcar bé. Però dinem força bé.

A l'hora prevista, a les 15:00, sortim del càmping cap al tram 127, uns 10 km més al nord. 


Fa impressió anar veient el marge de la carretera ple de gent vestida de groc, amb senyeres i estelades per tot arreu!  A la Gemma i a mi, se'ns fa un nus a la gola. Els nens no saben, encara que els hi hem explicat, com d'excepcional és el què estem vivint.


Podem aparcar sense cap problema a la gasolinera, l'Elna estarà a primera fila :-)



Creuem per anar al voral oest, on esperarem que ens col·loquin.



Anem agafant posicions.




Hi ha la gent justa per fer una sola filera, i quan ens col·loquem ja definitivament, estarem 100 m més amunt.  El sol comença a cremar!








Ja sabíem que era un tram difícil, per estar lluny de les zones més poblades, tenir Vandellós allà mateix, no tenir vista... però l'hem omplert igualment! Uns 3500 santcugatencs ocupem la majoria dels trams de la zona. 

Parlem amb la Montse, ella i el Jan estan prop de La Jonquera, on sembla que hi ha més gent, doncs fan diverses fileres.

A les 17:14 ens agafem de les mans, i anem fent fotos, ens tornem a agafar quan passa una moto o un cotxe, o un ultralleuger, filmant, o un helicòpter, o qualsevol cosa. 

Fem fotos, xerrem, els nens juguen, cridem i cantem (encara que no sigui, per quantitat de gent, un dels trams més animats, ho passem bé)

A les 18:00 acabem, cantant Els Segadors, i anem cap als cotxes.

A punt de perseguir els dos que tornaran amb nosaltres :-)




Fem un invent per esquivar les zones de possible embús, i els trams que per la ràdio diuen que estan aturats... però triguem més que els que van directes per l'autopista... què hi farem!


Deixo la família a casa, i vaig jo sol a buidar aigües, posar gasoil, i aparcar l'Elna fins la propera sortida. 



Totals Elna: 10 sortides i 6625 kms fets, a una mitjana de 2.40 sortides i 1589.87 km al mes, i 29 nits passades a la nostra segona caseta :-)

Totals Iaia+Elna: 53 sortides i 22787 kms fets, a una mitjana de 2.12 sortides i 911.47 km al mes, i 130 nits passades a la nostra segona caseta :-)

1 comentari:

  1. Hola!
    Nosaltres vam ser a Llavaneres, núvol però aprop de casa i, com era d'esperar, molt emotiu.
    Tots junts som imparables!

    ResponElimina