divendres, 2 d’agost del 2013

Vacances 2013 - 01 - Pujada fins Disneyland Paris Resort

Divendres, 2 d'agost

Vaig a buscar l'auto amb el cotxe carregat i la porto cap a casa. Aparco al barri i el John, un amic anglès que està aquí de vacances, em porta un parell de bosses amb coses que no pot comprar allà. Com que soparem a casa seva el dia 14 les hi durem.

Carreguem les darreres coses els nens i jo, i anem cap a dinar ràpid al McDonald's de Sant Cugat. La gasolinera del costat té una zona per aparcar clients del McDonald's però no hi cap una auto. Aparquem a un altre lloc de la gasolinera on  no molestem. Però ens diuen que només hi poden aparcar clients. Contesto que a l'altra banda molestaríem però l'empleat de la gasolinera insisteix. Li dic que d'acord. Com que ell diu que no sóc client, doncs no hi posaré gasoil ni després de dinar ni cap vegada amb el cotxe. Ni la meva dona tampoc. Efectivament, ara ja no som clients.

Arrenquem per aparcar a un altre lloc i just en aquell moment truca la Gemma, acaba d'arribar a casa. La recollim i anem tots al McDonald's. La Gemma agafa el dinar mentre jo espero aparcat a prop.


Com que ella ha dinat a la feina (vermut d'inici de vacances), condueix ella




i jo dino tranquil•lament, com també fan els nens:









I ja aprofito per començar a escriure la sortida.

Bé, us deixo, que tinc programat l'avís d'excés de velocitat i l'he de renyar perquè el fa saltar cada 5 minuts! :-D

....


Després d'una pausa (de 3 setmanes :D) continuo escribint...

Pasem La Jonquera. Fa molta ràbia pagar "pillatges" però almenys amb aquesta auto, en no tenir roda doble, paguem com un cotxe, es nota la diferència.

Just desrpés de Béziers, arribem al primer peatge francès... primer cop amb aquesta auto, més alta que l'anterior (a partir de 3 m ja passes a classe 3, molt més cara, i aquesta passa més de 10 cm). Ens surt a la pantalla class 3... truquem al botó, doncs molts cops ho canvien. Demanen educadament que ens posin class 2, que som un "camping-car",  i la molt borde ens contesta un "no" cridant amb to imbècil (li dic borde pel to, no per no canviar-nos de categoria). En fi... paguem class 3 i seguim.

Just després en Marc ha anar al WC urgentíssimament. Parem  a la primera àrea que trobem a la A75, la de Paulhan.




En 10 minuts som altre cop en marxa, ara ja amb el conductor habitual (o sigui, jo).

Parem a fer gasoil a l'àrea del Caylar, on ja havíem parat algun cop. Faig el tonto intentant omplir tant el dipòsit, que vessa (i ja és el tercer cop que em passa amb l'Elna...).

 Arribem al Viaduc de Millau, que encara que el veiem dos cops cada viatge (de moment, pràcticament sempre que fem un viatge llarg, passem per aquí ), segueix impressionant.





Passat el pont toca pagar el peatge. Ens cobren classe 2 sense ni demanar (tot i que la més barata és la 1).

A les 22:06, fem una parada a una àrea de descans per fer uns entrepans per sopar ràpid en marxa.

Següent peatge: altre cop class 3. Aquest cop no demanem canvi... estem resignats.

Seguim fins les 24.00 i demanem al TomTom que ens porti a l'àrea més propera que estigui a la ruta. N'hi ha una a pocs km, la d'Aigueperse. Exactament aquí.


És gratuïta (excepte omplir, que no ens cal) i hi ha 4 o 5 autos. Ens posem a dormir amb molta calor. Quan ja gairebé hem "caigut", encara arriba altre auto.

Dormim bé.


Dissabte, 3 d'agost


A les 8 ja som dempeus. Bé, els nanos no... en Marc dorm al sofà lateral, per no muntar i desmuntar el menjador (encara hi cap de conya):


 La Judit i el Jan comparteixen el llit doble posterior, sobre el garatge, i nosaltres el "colomar":



Foto abans d'arrencar. A l'àrea hi ha un parc infantil, si no es va amb presses no pinta malament per passar-hi més estona.


Però no és el cas, i a les 9:06 arrenquem amb la intenció d'arribar com a molt a mitja tarda a Disneyland Paris.

Cosa que aconseguim de sobres, són les 14:00 i ja gairebé hi som!











Entrem sense pagar, amb el passi anual:



I cap al parking "Pinocchio", on van les autos:



Ens sorprèn veure que no n'hi ha ni molt menys tantes com l'estiu passat



Aparquem prop dels lavabos





I ja estem llestos per dinar,



 i anar al parc després! 

Però això ja serà el següent capítol  :-)






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada