diumenge, 9 de juny del 2013

Brico 23: organització paret posterior garatge Elna

L'Elna té un garatge immens, però per aprofitar-lo cal organitzar-lo bé.

Per la paret de darrere, després de donar-ho moltes voltes, decideixo posar uns sabaters "Trones" de l'Ikea (com uns caixons basculants), i unes cremalleres per muntar prestatges (finalment, només hi cabrà un prestatge).

Cal pensar molt, perquè hi ha fustes, cargols del portabicis, els topalls on descansa el llit posterior si el baixes...



Decideixo posar una fusta sobre la que hi ha, fins l'alçada dels sabaters d'Ikea, i folrar d'allà en amunt amb vinil per poder recolzar el què vulgui a la paret. 

Un cop comprats els materials (les fustes les compro tallades), vernisso:


amb tres capes. 

La estreta anirà tal qual, però la del mig haurà de tenir forats per accedir i per deixar lloc als cargols del portabicis. Els faig amb una corona de la mida aproximada, dos forats centrats als cargols, i serrant d'un a l'altre amb la caladora, queda un òval per cada suport, com es veu a la següent foto, que també mostra que ha calgut serrar la part sobrant dels quatre cargols dels suports inferiors del portabicis (curiosament, la part superior els porta de la mida justa).



Collem els sabaters, amb cargols prou llargs per a que travessin la fusta i collin a la paret posterior de l'auto:



Quatre cargols a cada sabater:




A la banda esquerra de la foto, es veuen (molt petitons) els dos cargols que agafen la part oposada de la fusta:



Primera part feta:



Encintem amb cinta de doble cara a dalt i a baix de banda a banda, per aguantar el vinil. A més, envoltem els suports del portabicis per a que el vinil quedi subjecte quan retallem:





El Luis aprofitant per Whatsappejar mentre faig fotos :-)




Entre els dos enganxem el vinil, retallo els forats pels suports del portabicis, i recol·loco els topalls del llit, que ajudaran també a aguantar el vinil:





Ja hem avançat bastant:



Ara collo les cremalleres (suports verticals dels prestatges), poso els suports, i la fusta de sobre:



Els primers forats "fan mal" en fer-los, en una auto nova, però les 6 cremalleres porten cada una tres cargols, el divuitè forat ja t'és igual :-D


Només queda posar uns angles d'alumini (vaig comprar una peça de 2 m i la vaig tallar en troços d'uns 33 cm) per a que no caiguin les coses a les frenades. 

Forado amb el trepant per a que passin 4 cargolets i collo a la fusta el prime:




Queda bé, o sigui que poso quasi tots els altres (el segon, a la foto, no està posat perquè me'l vaig deixar a casa... ):




Es pot veure que he posat uns claus de ganxo a l'alumini de sota, i he fet un forat a cada topall del llit, per poder posar "pops" elàstics per aguantar l'escala (es veu a la foto), la taula de camping (encara no estava posada a la foto), i altres coses.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada