diumenge, 29 de gener del 2012

Festa de la Carxofa a Benicarló



En algun post a acpasion.net, algú (segurament, alpebret), va posar un vídeo de com fabricaven les autocaravanes a Benimar. En algun moment, no recordo si en aquell post o en un altre, alpebret va dir que, quan es fes la Festa de la Carxofa de Benicarló, es visitaria la fàbrica... Això em va tentar molt, a mi m'agraden molt les fàbriques, i les autocaravanes... la combinació era temptadora...

Ja quan faltava menys, comentant amb la Gemma, li va semblar bé baixar, sabent que el tema de veure la fàbrica a mi em feia molta gràcia.
O sigui que ens vam apuntar al fil corresponent...

Vam encarregar, també, algunes coses, tant per nosaltres com per la família (carxofes, taronges, i, no tan agradable, una garrafa de líquid pel WC :-D).

Després de molts dies, per fi arriba divendres!  Ho tenim tot a mig preparar (la intenció era acabar de preparar-ho tot dijous, i anar a comprar divendres al migdia, però surto tard de la feina, m'entretinc més del compte comprant... ), o sigui que sortim una mica més tard del previst, cap a les sis de la tarda.

Per anar ràpid, tirem tota la estona per autopista. A mig camí, fem una paradeta per fer un cafè, i que els nens es desfoguin una mica.

Continuem, i arribem a Benicarló, trobant sense problemes el centre comercial Costa del Azahar, on hem d'anar.
La primera impressió... doncs això... impressiona. Una auto semblant a la nostra, amb un bon cop al lateral... es veu que va creuar massa poc a poc quan venia un cotxe...  Més endavant hi ha una foto de com va quedar, la pobra.

Bé, no hi podem fer rés, ja hi ha més gent amb ells, o sigui que entrem a l'aparcament i busquem les autos. Al final de l'aparcament les trobem, en una zona tancada.

Només entrar, ens reben, i ens donen una bossa amb tot de coses, una ampolla de vi negre, una bossa amb algunes carxofes, i una safata amb cansalada, saltxitxes, i un botifarró d'arròs. Comencem de conya :-)
A la bossa també hi trobem algun llapis i boli, un parell de bossetes amb coses pels nens, unes boles pel WC, un catàleg i un barret de Benimar...

Busquem lloc, i ens posem (amb ajuda per guiar-nos, tot ben organitzat), en un racó que queda amagat de la carretera per dues fileres d'autos, esperant que ens tapin el soroll del trànsit.



Preparar el sopar, estrenant el vi i la safata de colesterol pur :-D  i a sopar, i a dormir. Justament a l'hora d'anar al llit comença a ploure amb certa intensitat.


Pel matí, ens llevem amb pressa, per anar a veure Benimar dels primers. No plou, visca! :-)



Tenim al davant l'auto de l'accident d'ahir, pobreta:



A les 9:30 comencen les visites, i a les 9:35 som allà, havent esmorzat un entrepà pel camí (a peu, doncs hi ha molt poca distància, només un kilòmetre). 


Ja arribem!



Esperem el nostre torn, uns minuts




I comencem la visita a la fàbrica. Primer veiem on fan els panells de parets i sostre. Molt curiosa la màquina que fa tots els talls de finestres etc, i els forats pels cargols..

Després veiem, a fora, les cabines pelades esperant el seu torn.

I entrem altre cop a la nau per veure, ja, el procés d'ensamblatge final.


La Judit es fixa en el suport dels cinturons de tres punts. "Mira, com el nostre!" :-)



Només que a mi em va costar bastant més prendre mides, dissenyar-lo, fer-lo fer, encaixar-lo a lloc, rectificar forats...




Anem avançant per la línia de producció, les autocaravanes no es mouen, avui, però n'hi ha moltes, cada una en un estat més avançat que l'anterior:


Aquestes, com molt bé va veure la Gemma, són per exportar al Regne Unit, mireu on és el volant:


Zona amb mobles ja fets (ho fan tot ells menys les portes corbades), esperant el seu torn:




Ja amb parets...


Quasi tancada del tot



En Jordi ens explica tot el procés i respon les nostres preguntes:



Ja amb adhesius, i amb els mobles del lavabo esperant per entrar:



No hi ha més fotos, però només falta posar el sostre, repassar detalls, i passar el control de qualitat, on es fixen en qualsevol defecte per petit que sigui, el marquen amb cinta vermella (a moltes cintes, a simple vista ni es veia el defecte, o sigui que són força estrictes), i la repassen, passant un altre control després.

Un altre video on us podeu fer una idea del què hem vist, aquí.

A fora hi havia 13 models exposats, per a que poguéssim entrar, tocar, mirar, i somniar amb quina ens quedaríem  si ens toqués la rifa :-)

En fi. Resignats a continuar amb la "iaia" (ep, que tampoc està malament, es porta de conya, ens duu a tot arreu a un ritme acceptable, i és molt espaiosa per la mida que té, més i tot que moltes de les noves), tornem cap a l'auto, passant per l'Eroski a comprar quatre coses que ens falten.

Mentre, ja han arribat els de la paella gegant:


Recollim els encàrrecs a les autos de l'Alpebret i el Jasean24, els organitzadors, que ho tenen tot previst i fins i tot ens deixen un carro per carregar-ho tot fins a la nostra caseta.


I cal espabilar, que a les 12:30 hi ha el sorteig de regals!  I hi ha coses xules!  Però no ens en toca cap :-(

En fi, resignació :-)



Els cuiners ja han començat la feina, veiem en passar:





Muntem la taula de camping, fa solet, i al solet s'està de conya (quan s'amagava el sol, feia força fred!), o sigui que fem el vermut a l'aire lliure i els nens comencen a dinar



 Mentre jo em quedo a la cua per recollir la paella (a l'esquerra):



Ja reparteixen:



Quan quasi em toca, ve la Gemma amb els nens, a ajudar a carregar els quatre plats, i totes les taronges que ens donen (tantes com poguem agafar sense bosses :-) )

I a dinar "al fresco":

 


i no som els únics (tots amb la mateixa taula de Decathlon :-D)



No estava gens malament, la paella, per ser feta a l'engrós:



Després de dos plats d'arròs.. migdiada (o quasi, perquè dormir, poc). Des de la llitera de darrera tenim vistes als horts i a Benicarló al fons



I per la tarda, ens tenen organitzada una línia d'autocars del centre comercial fins al poble, per anar a veure la "torrà" (cocció de carxofes a la brasa)

Abans no comenci, però, els nens aprofiten el parc que hi ha a la mateixa plaça:



 A fons, ja es van preparant les fogueres:



 Una volta per Benicarló ens fa coincidir amb la Fallera Major i tot el seu seguici, amb trenes recargolades que deuen portar una feinada, i vestis molt recarregats. I kilos de pintura, que ja és bo per la meva feina, però que fan que personalment no m'hi aproparia ni a la distància suficient per preguntar-les la hora :-D

El més xulo del que veiem és l'església de Sant Bartolomé:




Detall de la façana principal:



Tornem cap a la plaça, després de comprar berenar, i veiem balls i cants típics:



I fem passar el temps mentre esperem la "torrà" de carxofes





Veiem com les preparen, però no ens quedem a tastar-les, preferim tornar d'hora a fer el sopar




Tornada amb autocar, sopar, i a veure el Barça. Ens costa agafar senyal de TV, fins i tot amb el sintonitador, però al final aconseguim imatge de TV3.
Veiem com juguen mig mig, i com l'àrbitre "es llueix", i encara podem donar gràcies d'haver empatat, amb tot el què hem perdonat a la segona part, encara sort.

I a clapar, per agafar forces per demà.


Pel matí, hi tornen a haver autocars cap a Benicarló, per la mostra i degustació. Agafem el primer per pèls, doncs han apropat la "parada" i no ens n'hem adonat.

Per fer temps, passegem, i ens fa gràcia arribar fins el mar.

Estan dragant el port, i la Judit desseguida "hi veu" un incendi...

A la foto es veu el "fum" de sorra :-D



I passegem una mica arran de mar



En tornar, fem un cop d'ull al munt de coses diferents, dolces, salades, de carn, de peix... preparades amb carxofa:






Aquesta darrera paradeta ens crida l'atenció, i més tard, quan falta poc per començar, hi tornem, seguint el consell d'Alpebret de ser a la parada que més gràcia ens faci, abans del coet que dóna la sortida al tast, i ja no moure's fins haver gastat tots els tickets que haguem comprat.

A poca estona de les 12:30 passen les autoritats, falleres incloses, tots i totes endiumenjats, i elles (falleres i no falleres), amb uns quants kilos de producte de la fàbrica sobre la cara :-D



I, per fi, sóna el coet, i intentem aconseguir el què ens ha fet més gràcia: ximo, pastisset de carxofa (de què si no), i tiramisú (on hi colen també una espècie de melmelada de carxofa).

Anem al parc infantil a que els nens juguin mentre la Gemma i jo ho provem tot (el tema melmelada de carxofa del tiramisú, què vols que et digui, però el ximo i el pastisset estan boníssims!).



 Recullo una cerveseta amb el tiquet de la beguda (després de lluitar per l'atenció dels que s'encarreguen dels tiradors), i anem cap a la parada de l'autocar.

Se'ns escapa, o sigui que tenim una estoneta... busquem un troç amb solet, que fa un fred que pela, i el trobem a uns jardins des d'on es veu el carrer. Abans de començar a avorrir-nos, descobrim una sabatilla abandonada (sí, una sabatilla en mig del carrer), i a falta de rés millor, la fem servir per fer un partidet de futbol :-D)


Veiem arribar l'autocar, i deixem el partit, amb escandalosa victòria dels nois, sobre les noies :-Þ







Arribada a l'auto



I a dinar.


En acabar, recollim, i marxem. Però en direcció sud, doncs ens volem acostar, ja que hi som, a Penyíscola, a fer una visita de metge.

Al fons, el castell:



Segur que a l'estiu no és tan fàcil trobar aparcament prop del castell!!


Pugem:




La meva reina:



I ara amb la meva princesa:



I hi afegim el príncep petit, i ja hi som tots els què hi som! (el príncep gran no és amb nosaltres aquest cap de setmana)


Trobem un canó i els nens s'ho passen de conya una estoneta:


Més vistes de la part de dins la muralla:




Benicarló, al fons:



Més muralla







Comprem un didal per la col·lecció que fa la mare de la Gemma:




 Arribem fins l'església i donem la volta, ja cap l'auto:



La tornada, a troços "ballant una mica la samba" amb el vent (a la zona de Vinaròs i fins el Delta de l'Ebre feia una ventada que movia l'autocaravana). Sense problemes, però.

Carretera fins Tarragona, entrar-hi per omplir, en estar en reserva no sabem quanta estona fa (el carregador del mòbil tapava el pilot...). A Martorell, per primera vegada, ens cobren un peatge a preu de roda normal enlloc de la doble que portem.

 I aparquem a la porta, en arribar a casa, molt convenient, tenint en compte tot el què hem de descarregar.

Bé, i en acabar, em tiro per sobre la porta del garatge de l'auto, fent-me un petit trau (no se m'arriben a sortir les serradures, tranquils! :-D) i provocant-me un mal de cap que em durarà almenys fins dimarts matí (retocant l'escrit, dilluns per la nit, encara em fa força pupa).

En fi, sobrevisc sense desmaiar-me, aquest cop (a Menorca vaig fer una cosa semblant, una mica més forta, i vaig acabar caient rodó...), i aconsegueixo portar a casa les cinc caixes de taronges i carxofes:



En resum, molt ben organitzada, la trobada d'autocaravanes, hem estat de conya. Curiós, el tema de la Festa de la Carxofa. Molt interessant la visita a la fàbrica d'autos. Un cap de setmana complert!


I ja a casa, esperant la propera (que pot ser que sigui especial :-) )




Totals: 15 sortides i 5366 kms fets, a una mitjana de 2.43 sortides i 870 km al mes, i 35 nits passades a la nostra segona caseta :-)