divendres, 13 de gener del 2012

Brico 11: Aïllant exterior per la cabina

(versión en castellano)

La "iaia" venia amb aïllants amb ventosa per enganxar per dintre als vidres de la cabina, però per l'hivern, i amb la idea d'anar a esquiar, i inspirat en bricos de companys, decideixo fer-ne uns per la part de fora.

Després de buscar el material adient (al Leroy Merlin n'hi ha un però val el mateix que comprar els aïllants fets...), acabo trobant un rotllo de 20 x 1 m per 30 euros al BricoDepot.



A més, havia comprat un retall a micasaconruedas.com d'un material millor, però del què no tenien prou quantitat (i esperar no és la meva especialitat...)

Amb cartró i cinta de carrosser, faig una plantilla que cobreixi el vidre  de davant, i els laterals fins més a baix dels retrovisors...







El cartró costa de treballar per ser massa rígid, i no es talla molt bé. Però servir, serveix, i era el què tenia a mà (bé, el què tenien a mà a la Ford...).

Si ho heu de copiar, feu-ho millor: feu servir paper d'embalar.

En fi... acabo fent una altra plantilla amb paper tipus diari (com que no compro diaris, faig servir qualsevol cosa que trobo, com la propaganda del Mediamarkt que ens arriba a la bústia de la comunitat :-D), reforçant-la amb cinta americana per a que no es trenqui només mirar-la. La comprovo sobre l'auto i sembla que està OK.





Us he dit, ja, que si ho feu, feu servir paper d'embalar? :-)

Amb la plantilla, tallo el material, dues capes per cada peça (degut a les mides del material, he de fer el parabrisa i els dos laterals, cada cosa en una peça apart).

Sobre la peça de sota, poso el material que anirà enmig, que és més bo.






On no m'arriba, faig el què puc: retalls, per exemple.



I al final, les dues capes, altre cop sobre el rotlle, per fer l'altre costat. Amb troços de cinta americana intento que no es mogui.



I al final, enganxo les dues capes exteriors amb troços de cinta americana:


Ara vaig a pels laterals, de la mateixa forma, però el material pel farcit són en gran part, retalls d'escuma, el material bo ja quasi s'ha acabat... 

La base:

El farciment:



I ja un cop posada la part del darrera, i embastat amb cinta americana:



 Un cop tot fet, remato tots els laterals amb cinta americana, i m'ho enduc a ca la sogra per a que m'ajudi a cosir-ho, compro una agulla i fil més resistent per la màquina de cosir.

Però el material és massa dolent, i l'agulla i la màquina el fan malbé, o sigui que de cosir, res de res...

Ho acabo de rematar i enganxar tot amb cinta americana, i enganxo les tres peces entre elles, també amb cinta americana:


Faig la forma pels netejaparabrises.

I ara falta posar-hi unes gomes per agafar-les per la part superior de cada porta. De moment ho faig, per aquest cap de setmana, amb més cinta americana, però caldrà fer-ho bé per a que sigui flexible.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada