dimarts, 16 d’agost del 2011

Brico 4: Calaixos xinesos a l'armari

(Versión en castellano)


Per dins de l'armari, vaig estar mirant calaixeres de plàstic, d'una mida que hi anés bé. Al basar xinès de Sant Cugat, vaig trobar aquests i em va semblar una bona opció:



També els tenien en blau:



Quan vam anar a Sant Feliu, vam veure un basar xinès, i hi vam entrar. A més d'uns penjadors pel mateix armari, que ens van anar de conya, vam trobar els mateixos calaixos del basar de Sant Cugat, i els vam comprar. Ens vam quedar dues calaixeres de dos calaixos. 
Vam fer-les servir tal qual, apilades en equilibri inestable, la resta del viatge, però el cap de setmana a ca'ls sogres, entre d'altres bricos, he decidit fixar-los per a que no es moguin.

Per començar volia fixar les dues calaixeres juntes, amb reblons, però he vist que és tot modular i treient la tapa superior d'un, podia apilar-los i queden com una calaixera de quatre.


Per fixar-los a lloc, el primer és retallar un sortint que tenen davant, que dificulta una mica l'apertura de la tapa del boiler:



Ja retallat:



Ara la tapa obre perfectament:



Forado amb la barrina on aniran els cargols. Ho faig en un lloc on el plàstic és més o menys resistent, fixeu-vos en els nervis que hi ha a prop:


Amb les arandeles i els cargols preparats:




Ja que tinc l'esprai de pintar els ferros del suport dels cinturons de tres punts, aprofito per fer-ho més maco pintant els cargols i les arandeles de negre:





I ho collo a la fusta:




De moment, tot fet:



La tapa del boiler es pot obrir bé:






Per la tarda he hagut d'anar a la ferreteria i he vist una altra basar xinès, a Sant Antoni de Vilamajor. Hi he entrat a veure si els tenien, i n'he comprat uns altres dos. Després els he desmuntat, i he ampliat a 5 calaixos el moble anterior, i me'n sobra un que ja veurem on el posem.

Aquí ja amb els cinc calaixos (i es veuen els penjadors xinesos, també):




Per fer-ho perfecte, ara cal afegir algun sistema per a que no es puguin obrir en marxa. No és greu, perquè quan s'obren topen amb la porta, i no arriben a sortir-se de la guia, i per tant no cau rés de dins, però afegiré alguna corretja o similar que els mantingui tancats. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada